ПРОФБУД, BarkS, ProfBuild і ТВПУ №4 – НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР З НАВІСНИХ ВЕНТИЛЬОВАНИХ ФАСАДІВ

Навісний вентильований фасад – тришарова система, що складається з алюмінієвої підконструкції, що включає несучі кронштейни і напрямні профілю, шару утеплювача і вітробар’єр, вентильованого проміжку і облицювального матеріалу, в якості якого можуть використовуватися алюмінієві композитні панелі, керамограніт, профнастил та інші декоративні елементи.
Завдяки цій конструкції, будівлі притаманні високі теплотехнічні та звукоізоляційні характеристики, тривалий термін експлуатації, а при необхідності, легкий і точковий ремонт. Значно скорочуються витрати на опалення в зимовий період, а у літній – стіни захищені від перегріву.
В рамках співпраці Профспілки будівельників України з компанією BARКS (ключовий напрямок діяльності якої є розробка та виробництво українських енергоефективних алюмінієвих рішень для будівництва, а саме: навісних вентильованих фасадів, світлопрозорих огороджуючих конструкцій, цільноскляних перегородок, сонцезахисних ламелей, вентиляційних решіток) і журналом ProfBuild, у м. Тернопіль 17 червня на базі Тернопільського вищого професійного училища № 4 імені Михайла Паращука відбувся п’ятий навчальний семінар з навісних вентильованих фасадів «PROFVENTFASAD від BARKS».
Учасники семінару, які зібрались в стінах училища: викладачі, майстри виробничого навчання, учні Тернопільського вищого професійного училища № 4 імені Михайла Паращука, представники будівельних компаній ТОВ «ТЕРНОПІЛЬБУД», ПП «КРЕАТОР-БУД» та Василь Будзик, Керівник регіонального представництва Конфедерації будівельників України в Тернопільській області – отримали від головного доповідача заходу Валерія Котляра – Директора компанії ТОВ «БАРКС» найкориснішу інформацію щодо: технології навісних вентильованих фасадів; видів каркасів для НВФ; елементів утеплення; облицювальних матеріалів та монтажних робіт.
Ознайомились з перевагами вентильованих фасадів (стійкість фасадної системи до атмосферних впливів; можливість використання різних облицювальних матеріалів (цегла, натуральний камінь, дерев’яна фасадна дошка (планки), алюмінієві композитні панелі, керамограніт, рейковий профіль, алюмінієвий лист, азбестоцементні і фіброцементні листи, HPL панелі); можливість колірних комбінацій; тепло – і звукоізоляційні характеристики системи та ін.
Після завершення семінару учасники заходу ознайомились з навчальними кабінетами та навчально-виробничими майстернями училища.
Усі учасники семінару висловили свою вдячність спікеру заходу Валерію Котляру, Директору компанії BarkS ТОВ «БАРКС» за професійне і фахове проведення навчального семінару; Івану Грищуку, Директору Тернопільського вищого професійного училища № 4 імені Михайла Паращука, Оксані Дикій, Заступнику директора з НВР, Ярославу Співаку, Голові Профспілкової організації Тернопільського вищого професійного училища № 4 імені Михайла Паращука, та Володимиру Гаврилюку, Голові Тернопільської обласної організації профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України за допомогу в організації та проведення заходу; Світлані Шах, Головній редакторці журналу Prof Build за інформаційне висвітлення події.

1

2

3

4

5

6

7

Нагору