Як не забувати про найголовніше у догляді за автомобілем

02 березня 2021 р. відбувся відкритий онлай-урок на тему «Основні дефекти і способи ремонту гальм». Викладач Ігор Васильович Юзвін закликав учнів до найголовнішого: пам’ятати про безпеку та стежити за порядком гальмівної системи в авто.

Тему було обрано неспроста. Адже згідно з офіційною статистикою Управління безпеки дорожнього руху України в 2020 році 10% ДТП сталися через несправність гальмівної системи одного з учасників аварії. В середньому, за статистикою Американського інституту безпеки дорожнього руху, водій натискає на педаль гальма 75000 раз на рік. І це невід’ємний елемент справного функціонування транспортного засобу.

«Один із найважливіших мотивів мого уроку – донести учням інформацію про відповідальність за безпеку гальм. Адже аварії, що спричинені неналежним станом гальм мають чи не найтяжчі наслідки. Кожен фахівець з ремонту автомобіля має мати значний багаж теоретичних та практичних знань, аби усувати неполадки гальмівної системи», – зауважує Ігор Васильович.

Дистанційні методи навчання не завадили провести корисний урок для учнів. Відтак, під час навчального процесу були представлені інтерактивні завдання, тестування, метод Веббінга, асоціацій, встановлення відповідностей. На початку уроку пригадали й тему попереднього курсу, про будову деталей гальм.

Під час уроку були використані сучасні відеоматеріали по догляду за гальмами, аби учні цікавіше сприймали та засвоювати тему.

«Для мене цей урок – це велика відповідальність перед учнями і колегами. Адже правильна діагностика та ремонт гальмівної системи дозволяє уникати летальних наслідків для водіїв та їх пасажирів. І я дуже сподіваюся, що учні, як майбутні спеціалісти, перейнялися цією відповідальною справою», – прокоментував викладач вищої категорії Ігор Васильович.

45 хв. уроку пройшли цікаво, інтерактивно та головне – пізнавально і корисно. І онлайн-формат проведення не став на перешкоді.

 

0-02-05-ad93be29e7a4bfc52275534fe24ce6f659c106a352509a33dcb42375c3025176_6df349ba

Нагору