Важливо не тільки мати знання, а ще важливіше – вміти застосовувати їх на практиці!

11 березня викладач Пастухевич Володимир Мар’янович провів відкритий онлайн-урок у групі № 35 – СВ з предмета «Правила дорожнього руху» на тему: «Буксирування транспортних засобів».

Кажуть, що про погане думати не варто, а ось готовим до цього поганого потрібно бути завжди. Особливо це стосується водіїв, тому що водіння автомобіля – це діяльність, яка пов’язана з досить великою часткою ризику. І якщо автомобіль “завередував” чи трапилась поломка, яка не дозволяє доїхати до найближчої СТО самостійно, то на допомогу обов’язково прийде буксир в особі товариша-автомобіліста, тому девіз уроку звучав так: «Важливо не тільки мати знання, а ще важливіше – вміти застосовувати їх на практиці!»

Урок розпочався з повторення вивченого матеріалу у вигляді інтерактивної гри «Авторалі ‟Швидкість думки”» за мотивами гри «Морський бій», що дало можливість викладачу з’ясувати рівень засвоєння знань учнями з теми: «Проїзд пішохідних переходів, зупинок транспортних засобів загального користування та залізничних переїздів».

Якщо розглядати питання буксирування з точки зору складності, то це завдання не просте, але і не найскладніше. Однак завжди знайдуться нюанси, які можуть зіпсувати ситуацію. І щоб не пролити чай несподіванки на клавіатуру розміреності свого життя, Володимир Мар’янович зосередив увагу учнів не лише на пунктах Правил дорожнього руху щодо буксирування, а й на практичних порадах для його успішного здійснення. Крім цього, на уроці було використано відеоролик на тему: «Прикрі випадки при буксируванні», учні розгадували ребуси, вирішували тестові завдання, дали відповідь на проблемні питання, які ставив викладач перед вивченням даної теми. Учні були уважними та активними протягом усього уроку.

«Враховуючи високий рівень знань, які ви продемонстрували під час вивчення сьогоднішньої теми, я впевнений, що в майбутньому вони додадуть вам впевненості на дорозі, адже проінформований – значить озброєний, і в разі потреби ви з легкістю зможете надати допомогу у буксируванні іншим учасникам дорожнього руху чи успішно буксирувати власне авто», – зазначив викладач Володимир Мар’янович при підведенні підсумків уроку.

 

1

2

3

4

Нагору