Вічно сучасний Шевченко

Є в українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали частиною його життя. Таким для нас, українців, є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия позиція вже понад сто років викликає в людей почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.
9 березня ми відзначали 210 років з дня народження Великого Українця, духовного батька нашого народу, безсмертного Пророка – Тараса Шевченка.
У нашому училищі викладачами української мови та літератури Галиною Скочинською та Валентиною Сокол було проведено тиждень Великого Кобзаря, протягом якого учні переглянули фільми про цікаві факти з життя Тараса Шевченка, слухали сучасну музику на вірші Кобзаря, а також переглянули документальний фільм «Шляхами Тараса. Почаїв + Кременець + Вишнівець».
8 березня між групами 11 АО та 34 А СЕ було проведено літературну вікторину «Сторінками життя та творчості нашого Тараса». Учні пригадували дитинство, дати біографії поета, відгадували твори за уривками, зачитували улюблені твори Кобзаря. Всі були активними, жвавими. Перемогла дружба!
Тарас Шевченко – це приклад для молоді, адже його твори вчать любові до України, патріотизму. Його слово – живе і могутнє, адже крізь століття залишається актуальним і пророчим для українського народу:

«Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!»

1

2

3

4

5

6

Нагору