понеділок , 29 квітня 2024

Радуйся, Маріє, – я перед Тобою. Ти благословенна – будь завжди зі мною!

У вестибюлі училища для всіх бажаючих отримати духовну наснагу триває виставка чудотворних ікон Божої Матері, які були привезені з усіх куточків Тернопільської області.
Учні , педагоги і всі працівники нашого закладу мають змогу не тільки побачити ці святині, але й помолитися до них та поринути у світ Духовності.
31 січня 2024 року Гешта Л.М. – викладачка християнської етики та учні груп №11АО та 15 СВ – Бурак С., Нищота Т., Залецька Х., Дудар О., Шемерлюк Х., Дутка О., Ткачук Д., Коровець К., Теленцьо А., Ткаченко В., Ратуш А., Олішевська Ю., Мамінський С., Коропатніцька М., Шаркевич С., – Джугла В., Приймак Б., Головчук Б., Мулярський М. ознайомили всіх присутніх з 20 фотокопіями ікон Пресвятої Богородиці.
Учні розповіли, що на Тернопільщині нараховується більше як 60 чудотворних ікон. Це найбільша кількість у порівнянні з іншими областями. Також ознайомили з історіями створення ікон: Оранти, Зарваницької, Почаївської, Теребовлянської, Тернопільської, Бережанської, Савелівської та інших, розповіли про дива-оздоровлення, котрі отримували люди, які молилися до цих ікон, декламували вірші, присвячені Тернопільській чудотворній іконі, прослухали церковні пісні.
Насамкінець, Любов Миколаївна Гешта зазначила, що щира молитва окремої людини та громади робить дива, несе мир, любов, а цього так бракує в нашому житті.
Усі присутні перед іконами помолилися за воїнів, які зараз на війні, колишніх учнів, які відали своє життя за Батьківщину, просили миру для України!!!

1

2

3

4

Нагору