День цивільного захисту

Щоб навчити учнів діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 18 травня у нашому училищі відбувся День цивільного захисту.
Розпочали проведення дня цивільного захисту  із практично-тренувального заняття з евакуації «Дії учасників освітнього процесу при виникненні НС (пожежа)». За ввідним сигналом учнів та працівників училища було попереджено про надзвичайну ситуацію через систему оповіщення. Педагоги, які проводили уроки, негайно вивели учнів із будівлі навчального закладу в безпечне місце згідно зі схемами евакуації.
Інструкторами-волонтерами Тернопільської міської організації Червоного Хреста проведено показові навчально-практичні заняття з надання першої медичної долікарської допомоги при зупинці серця – проведення серцево-легеневої реанімації з використанням манекена-тренажера; зупинку кровотечі з використанням джгута-турнікету, а також індивідуального перев’язувального пакету з бандажем.
Інженер з охорони праці розповіла учням про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, куди звертатися за допомогою в разі виникнення надзвичайної ситуації та як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів.
На практиці показали учням,  як правильно користуватися вогнегасником, ліквідувавши умовне загорання, та наголосили, що знання та вміння правильно використовувати первинні засоби пожежогасіння, у разі виникнення надзвичайної події, допоможе зберегти не лише майно, а й життя.
Проведені тренувальні навчання довели, що всі учасники освітнього процесу обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях, вміють грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров’я та життя, що є надзвичайно важливим на сьогоднішній день.

1

2

3

4

6

7

8

9

10

11

Нагору