п`ятниця , 19 квітня 2024

Шлях до Тараса

9 березня увесь український народ вшановує двісті дев’яту річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
Саме Шевченка з любов’ю і пошаною вже не одна генерація називає, і цілком заслужено, батьком української нації. Сила й велич Шевченка не лише в його поезії. Він повернув нам, українцям, історичну пам’ять, розбудив національну свідомість і примусив згадати про гідність, надихнув на боротьбу.
Тарас Григорович Шевченко, дивним чином, є завжди сучасним і завжди доречним. І не тільки тому, що ми, українці, так вважаємо. А насамперед, що глибину його слова, унікальність думки, непересічність життєвої долі давно визнали у всьому світі.
Нашому поколінню, говорячи словами самого Тараса, «довелось запить з московської чаші московську отруту». Нині ми переживаємо найдраматичніший період новітньої історії нашої держави. Але зараз у нас є чітке усвідомлення «свого шляху широкого»… Є наше відважне українське військо, є українська церква, є українська державна мова. В утвердженні незалежності та суверенітету нас зараз підтримує весь світ.
Тому саме сьогодні, у день народження Тараса Шевченка, учні нашого училища взяли участь у літературному квесті і вікторині «Шлях до Тараса. Пізнаємо великого генія», присвячені життєвому та творчому шляху славетного Кобзаря.
На заході учні вкотре усвідомили значимість його постаті для українського народу, щось відкрили для себе нове у цій величній особистості і гідно «пройшли шлях до Тараса».
А кожен день, який зараз проживаємо, ми керуємося настановою Тараса Григоровича:

«Борітеся- поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!».

1

2

3

4

5

6

7

Нагору