четвер , 28 березня 2024

Всесвітній день Землі

22 квітня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день Землі. В цей день в усіх куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля. Історія цього свята розпочалася в Америці, де у 1971 році вперше відбувся Щорічний тиждень землі (третій тиждень квітня). Акція стала дуже популярною серед населення, а її засновник, сенатор Гейлорд Нельсон був удостоєний високої державної нагороди. У 1990
році День Землі став міжнародним святом. До акції долучилися понад 120 країн, а більш ніж 40 країн об’єднали зусилля для збереження біологічного різноманіття. У 2009 роціГенеральна асамблея ООН проголосила Міжнародний день Матері-Землі, постановивши відзначати його 22 квітня.
Кожен з нас може внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом. Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього справді недостатньо. Саме тому слід піклуватися про навколишнє середовище постійно. Здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи, та саме з таких дій складаються великі справи! Уявіть – тисяча людей посадили по одному дереву – ось вам і ліс. Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна. Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.
З Днем Землі!

1492776480_22-kv_t

6053751830054

Нагору