Всесвітній день здоров’я 2021

1

Щорічно 7 квітня світ відзначає World Health Day або Всесвітній день здоров’я. Це одна з важливих соціальних дат, значення якої переоцінити неможливо.
Головна мета свята – звернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань.
Офіційний відлік відзначення Всесвітнього дня здоров’я веде з 1948 року, а 7 квітня – дата створення Всесвітньої організації охорони здоров’я.
З 1995 року ВООЗ присвячує кожен рік тематиці, що стосується профільних питань охорони здоров’я. У цьому році Всесвітній день здоров’я присвячений питанням зростання резистентності до антимікробних препаратів та попередження виникнення стійких штамів мікроорганізмів. Девізом Всесвітнього дня здоров’я є «Стійкість до протимікробних препаратів: якщо сьогодні не вжити заходів,
завтра ми залишимося без ліків».
Незалежно від того, чи ви ідете на вакцинацію, здаєте кров у донорському пункті вашого міста, розповсюджуєте інформацію про шкоду тютюнокуріння чи алкоголю – ви додаєте свій посильний внесок до створення здорового світу і здорового суспільства.

7 найважливіших правил здорового способу життя:
№ 1 Правильне харчування.
№ 2 Активність.
№ 3 Життя без шкідливих звичок.
№ 4 Правильний розпорядок дня.
№ 5 Позитивний настрій.
№ 6 Дбайливе ставлення до себе.
№ 7 Компанія однодумців.

Отже, старайтесь дотримуватись наступних принципів:
— живіть у злагоді з собою;
— вчіться радіти життю;
— менше хвилюйтеся, а більше посміхайтеся;
— вчіться долати стрес, пам’ятайте: джерело стресу — не події самі по собі, а наше сприйняття цих подій.

Бажаємо Вам усім бути здоровими та щасливими!

 

2

3

Нагору