Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища.

Всесвітній день охорони довкілля покликаний спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні системи життєзабезпечення планети, яке зростає з кожним роком, сягнуло своєї критичної межі.

Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють ядучим димом повітря мегаполісів, від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці до вирубаних декількох гектарів лісу в Карпатах.

Давайте пам’ятати, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому кожен з нас нехай зробить хоча б один крок для покращення стану довкілля і навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі чи парку, а дехто просто не залишить «слідів» свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.
Саме від нас залежить наше майбутнє!

unnamed

Нагору