День захисту дітей

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей.

Цей день має на меті привернути увагу суспільства до захисту прав дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від національності, суспільного походження, майнового стану та інших факторів.
День захисту дітей офіційно був заснований у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Саме тоді у Парижі відбулася спеціальна сесія Міжнародної демократичної федерації жінок, на якій і було ухвалено рішення заснувати міжнародний День захисту дітей. Це було зумовлено тим, що після Другої світової війни багато неповнолітніх по всьому світу залишилися сиротами, без даху над головою, їжі і з різними захворюваннями.
Уперше День захисту дітей відзначався у 1950 році в 51 країні світу. А вже в 1989 році ООН представила Конвенцію з прав дитини.
В Україні День захисту дітей відзначається згідно з Указом Президента від 30 травня 1998 року.
Офіційним символом цього дня є спеціальний прапор. На зеленому тлі, що символізує гармонію і родючість, навколо Земної кулі зображено 5 фігурок людей. Ці фігурки символізують єдність усіх рас і народів, а зображення Землі – символ спільної домівки.
Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє, а значить – майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.
Бажаємо усім дітям міцного здоров’я, добра, радості, щасливого дитинства, розуміння з боку батьків та сяючих посмішок, миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, педагогам, дорослим, серця яких сповнені любові до дітей.

зображення_viber_2020-06-01_09-41-40

зображення_viber_2020-06-01_09-31-59

Нагору