Зустріч з лікарем-фтизіатром

28 березня 2019 року в актовій залі нашого училища відбулася зустріч учнів з лікарем-фтизіатром Тернопільського обласного протитуберкульозного диспансеру Мельник Ларисою Павлівною, присвячена Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом, який щорічно відзначають 24 березня, а цьогоріч він проходить під гаслом «Час діяти настав!». Зустріч організувала працівник Тернопільської обласної дитячої бібліотеки для дітей Дерев’янко Іванна Степанівна.

Лариса Павлівна навела цікаві історичні факти, вражаючі життєві приклади і висвітлила сучасні аспекти та підходи до способів виявлення та лікування туберкульозу в Україні. Також було наголошено на необхідності проходження усіма флюорографії як методу профілактики туберкульозу, особливо серед молоді. Усі отримали вичерпні відповіді на запитання.

Також у ході зустрічі лікар поглибила знання учнів про негативний вплив тютюнокуріння на здоров’я людини, ознайомила з можливими шляхами попередження та боротьби з цією шкідливою звичкою, проаналізувала поширення тютюнокуріння серед молоді та його наслідки для здоров’я.

У підсумку Лариса Павлівна наголосила: «Найчастіше людина починає замислюватися про свій спосіб життя і здоров’я, коли з’являється хвороба чи нездужання. Але турбота про своє здоров’я не має бути проблемою, турбота про своє здоров’я повинна бути способом вашого життя. Саме тому ведіть здоровий спосіб життя, дружіть зі спортом і тоді ані туберкульоз, ані інші хвороби не будуть вам страшні».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору