п`ятниця , 26 квітня 2024

Карпатська Україна – тріумф і трагедія одного дня

15 березня 2019 року виповнилося 80 років від доленосної події в житті всього українського народу – проголошення незалежності Карпатської України. Невеликому Закарпатському краю судилось відіграти вагому роль в історії українського державотворення.

З метою виховання патріотизму та підвищення інтересу до історії України 3 квітня 2019 року для учнівської молоді нашого училища викладач історії Ризинкевич В.Б. провів тематичну виховну годину «Карпатська Україна – тріумф і трагедія одного дня».

Володимир Богданович розповів про важливість утворення 15 березня 1939 р. Карпатської України, а короткотривале існування цієї держави стало символом національних прагнень всього українського народу.

Викладач зазначив, що з історії Карпатської України нам слід винести низку уроків. Перш за все, приклад Карпатської України ще раз переконує нас, що в будівництві держави слід спиратися лише на власні сили. Кровопролиття 1939 р. могло б не бути, якби були реалізовані прагнення закарпатців до життя в Українській державі. І найголовнішим є і те, що ми не маємо права зрадити тих, хто поклав голову за Карпатську Україну. Тобто ми не маємо права йти на жодні поступки сьогоднішнім агресивним претензіям на наш суверенітет з боку країн-сусідів — чи виявляються вони у відкритій формі гібридної війни, яку проти нас веде Росія, чи завуальовано — під приводом захисту інтересів угорців Закарпаття з боку Угорської республіки.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору