Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

Початок весни для шанувальників творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне і себе в ньому.

Вже традиційно у нашому навчальному закладі з нагоди відзначення Шевченківських днів проводиться низка заходів. Так і сьогодні, 6 березня 2019 р., в рамках атестації вихователем Колісник З.В. було проведено літературно- музичну композицію «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».

Глядачі з цікавістю переглянули сценки з дитинства маленького Тараса, зустріч із І.Сошенком, викуп з кріпацтва, заслання у степи Казахстану у виконанні Співака Ігоря та учнів училища. Дуже щиро і зворушливо прозвучали поезії Т.Г. Шевченка «Думи мої, думи мої…», «Мені однаково, чи буду…», «Якби ви знали, паничі», «Заповіт» та інші, пісні «Зоре моя, вечірняя» у виконанні Євгенії Шевчук і «Шлях до Тараса» у виконанні Ігоря Запотічного.

Усі номери супроводжувалися відеокадрами, які розповідали про творчий і життєвий шлях поета та художника. Дуже приємно було відчувати, що творчість Кобзаря близька учням та дорослим, які були присутні у залі.

Цього року минає вже 205 років з дня народження геніального поета Т.Г. Шевченка, та світлий образ Великого Кобзаря – безсмертний, як і сам народ, що його породив, а вічно нетлінна творчість геніального сина України буде завжди жити у людських серцях.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору