Іду з дитинства до Тараса…

Творіння великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка належать до скарбів світового значення. Тарас Шевченко – наша душа, наша мудрість, символ чесності, правди і безстрашності. А його твори пройняті великою любов’ю до Батьківщини, ненавистю до ворогів і гнобителів народу.

9 березня 2019 року минає 205 років від дня народження національного генія і пророка, духовного батька українства Тараса Григоровича Шевченка. У рамках святкування дня народження Великого Кобзаря в нашому училищі режисером театралізованих масових вистав, відмінником освіти України В.С. Кулявим було проведено літературний ранок «Іду з дитинства до Тараса».

Василь Степанович під музичний супровід декламував твори Кобзаря: «Реве та стогне Дніпр широкий», «Садок вишневий коло хати», «Думи мої, думи мої…», «Гонта в Умані», «І мертвим і живим…» та інші.

Доповнювала захід демонстрація на екрані тематичних світлин до виконуваних творів.

Кульмінацією заходу стала постановка літературно-музичної композиції «Вітер в гаї…» за мотивами поеми Т.Г. Шевченка “Гайдамаки” на слова і музику Наталії Гаврилюк, аранжування і музичний виклад Юрія Паславського у виконанні лауреата Всеукраїнських фестивалів “Байда” та “Червона калина” жіночого вокального ансамблю козацької пісні “Берегиня” та солістки народного музичного гурту “Галицький розмай” Наталії Гаврилюк.

Палкі слова Великого Кобзаря звучать і сьогодні свіжо та велично, закликаючи сучасників любити свій край, свою рідну Батьківщину.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору