четвер , 28 березня 2024

День безпечного Інтернету

5 лютого 2019 року українська спільнота відзначає День безпечного Інтернету під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Інтернет може бути прекрасним місцем для навчання, відпочинку і спілкування з друзями. Але, як і весь реальний світ, мережа теж може бути небезпечна. Тому у всьому світі з метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного інтернет-простору для неповнолітніх користувачів, а також захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації через мережу Інтернет проходяться відповідні заходи.

В Україні щорічно зростає кількість дітей, які мають доступ до Мережі, та зростає кількість підлітків, які наражаються на небезпеку бути ошуканими шахраями та злочинцями. Протягом дня у нашому училищі проходили різноманітні заходи, приурочені Дню безпечного Інтернету.

Долучившись до Всеукраїнської акції «# STOP_SEXтинг» та задля пропаганди обережного користування інтернет-ресурсами заступником директора з НВР Білик І.З. був проведений із старостами та активом навчальних груп урок на тему: «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?».

Під час уроку обговорювалися шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, питання інтернет-етики, загрози протизаконного контенту, були продемонстровані відеоролики, роздані буклети «Діти та підлітки он-лайн».

Цього дня було організовано зустріч учнівської молоді з практичним психологом училища, яка провела лекторій «Безпечний Інтернет».

Мета зустрічі – зменшення негативного впливу небажаної інформаційної продукції на молодь шляхом покращення їхньої обізнаності щодо безпечного Інтернету, забезпечення відповідального використання он-лайн-технологій та мобільних приладів.

Олена Володимирівна розповіла про всесвітню мережу Інтернет, її користь та шкоду. Ознайомила учнів з правилами безпечного поводження в мережі, а також з етикетом спілкування, розкрила і пояснила значення фішингу, грумінгу, кардингу, булінгу, мобінгу. Додатково наголосила на тому, що безпека в спілкуванні у всесвітній мережі може зашкодити не лише кожному, але й сім’ї та друзям. Надала учнями контакти «гарячої» лінії з інтернет-безпеки.

В гуртожитках вихователями були проведені години спілкування «Безпечний Інтернет» і «Безпека в Інтернеті – це просто!», на яких обговорювалися питання безпечної поведінки в Інтернеті, потенційних загроз, випадки порушення прав дитини та механізми їх захисту. Для учнів було організовано перегляд он-лайн-уроку на YouTube каналі з подальшим його обговоренням.

Щиро сподіваємося, що подана інформація слугуватиме учням не тільки теоретичним підґрунтям безпечного користування інтернет-ресурсами, а й певним практичним досвідом обминання мережевих небезпек.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3

4

5

6

7

8

Нагору