Екскурсія у «Центр Науки»

4 лютого 2019 року учні групи №15-СВ разом з свої наставником Назаром В.П. відвідали «Центр Науки», де проводились заходи, приурочені до дня народження видатного вченого та громадського діяча Івана Пулюя, метою яких було ознайомлення учнівської та студентської молоді області з життєвим шляхом та науковими досягненнями видатного земляка.

Відомий український вчений-астроном, професор Климишина І.А. та дослідник наукової спадщини Івана Пулюя Рокіцький  О.М. прочитали науково-популярні лекції на теми: «Іван Пулюй – видатний український вчений і патріот» та «Іван Пулюй – піонер у формуванні української наукової фізико-астрономічної термінології». Провідні науковці Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Крамар О.І. та Бачинський М.В. прочитали лекції на теми: «Сучасні застосування Х-променів у медицині», «Дослідження космосу з використанням Х-променевих обсерваторій: сучасний стан та перспективи».

Такі заходи виховують у молоді почуття гордості за співвітчизників, які зробили неоціненний вклад у розвиток світової науки, формують в них національне самоусвідомлення, патріотизм, розвивають пізнавальні здібності.

1

2

3

Нагору