п`ятниця , 29 березня 2024

Вшановуємо учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

Указом Президента України від 10 листопада 2006 року 14 грудня встановлено Днем вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Тому цього дня учні Тернопільського ВПУ № 4 ім. М. Паращука разом із керівництвом області та міста, представниками громадськості, МНС, тими, хто ризикуючи своїм життям ліквідовував аварію на ЧАЕС, прийшли до пам’ятника «Урятований світ», щоб згадати кожного, хто у ті дні відійшов у засвіти і віддати шану ліквідаторам аварії.

Згадуючи гіркоту трагедії 1986 року, учасники мітингу-реквієму в скорботі схилили голови перед пам’яттю тих, хто відважно ступив у горнило атомного реактора.

Священнослужителі традиційних християнських церков відправили панахиду. Представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятного знака чорнобильцям.

Це день пам’яті, вдячності і глибокої поваги до цілого покоління, яке принесло в жертву своє життя і здоров’я. Ми і досі не можемо осягнути всього масштабу біди, яка сталась 32 роки тому, і мужності людей, з яких мало хто сьогодні живий і здоровий. Тому ми сьогодні дякуємо за життя, творимо молитву. Просимо в Господа миру душам загиблих і померлих від хвороб. Просимо здоров’я для живих. Згадуємо багатьох безіменних героїв. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин.

2

1

3

Нагору