Всеукраїнський тиждень права

З 10 по 14 грудня 2018 року в Тернопільському ВПУ № 4 ім. М. Паращука проходили заходи у рамках Всеукраїнського тижня права.

Згідно плану роботи 10 грудня викладач правознавства Співак Я.І. провів Всеукраїнський урок права на тему: «Права людини».

11 грудня учні зустрілися з представниками Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та філії державної установи «Центр пробації» у Тернопільській області.
У ході заходу учнів ознайомлено з їхніми правами та роботою системи надання безоплатної правової допомоги і порядком звернення до таких центрів. Розповіли про явище булінгу, його види і відповідальність за його прояви.

Присутнім було надано інформацію про правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», метою якого є підвищення рівня правової культури та правової свідомості українців шляхом інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб.

Учасникам заходу роздано інформаційні буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!», а також друковану продукцію про систему безоплатної правової допомоги з контактними даними всіх установ системи БПД, які знаходяться на території Тернопільської області.
12 грудня класні керівники і майстри виробничого навчання проводили в закріплених групах інформаційно-просвітницькі години на теми: «Конвенція ООН про права дитини» і «Протидія домашньому насильству».
Цього ж дня відбулося відкрите засідання гуртка «Юний правознавець» на тему: «Конституція – основний закон України. Конвенція про права дитини від 21.12.1995 р.».

Практичний психолог училища 13 грудня провела опитування серед учнів щодо розуміння правової поведінки, правової відповідальності та організувала круглий стіл на тему: «Система дотримання прав людини в сім’ї та стратегії запобігання психологічних травм у дітей».

Також учні мали змогу у вестибюлі навчального корпусу переглянути відеоролик на правову тематику «Наркоманія, злочинність і правопорушення» з його наступним обговоренням.

Протягом Тижня вихователями у гуртожитках проведено з учнями бесіди на правову тематику «Відповідальність підлітків за свої вчинки», «Чи є правовою державою незалежна Україна?», «Ти проживаєш у гуртожитку, а чи знаєш свої права і обов’язки», «В’ячеслав Чорновіл – лідер Народного Руху України».
У бібліотеці училища учні та педагогічні працівники мали можливість ознайомитися з матеріалами тематичної книжкової виставки «Закон і молодь», юридичною літературою, публікаціями у пресі на правову тематику «Права дитини в Україні».

Юрисконсульт училища Копча С.А. консультувала учнів, батьків, педагогів з питань правового захисту дітей та громадян.

14 грудня підвели підсумки Тижня права. Усі проведені заходи знайшли відгук у серцях і свідомості наших учнів.

7

6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4

5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 (1)

Нагору