Відвідування музею політв’язнів

10 листопада група 13-ШЛМ разом із керівниками Фудаль Л. М. та Співаком Я.І. відвідали Тернопільський історико-меморіальний музей політичних в’язнів.

У музеї політичних в’язнів відтворено цікаві факти створення та діяльності ОУН-УПА, розповідається про життя її засновників. Експозиція «Шістдесятники» розказує про репресії над відомими поетами і громадськими діячами: Ліною Костенко, Василем Стусом, В’ячеславом Чорноволом та ін.

Справжній одяг і побутові предмети допомагають скласти цілісну картину життя політв’язнів. Особливе враження справляє реалістичний макет концтабору, відтворені в деталях умови карцеру та методи знущань. Відвідуючи музей політичних в’язнів, неможливо пройти повз камеру смертників, не віддавши шану людям які там загинули.

Музейний заклад особливо пишається колекцією із 9 макетів криївок, котрі були створені і подаровані жителем Тернопільщини. Окрема гордість музею політв’язнів – представлена в розрізі справжня криївка з детальним відображенням інтер’єру. Відвідувачі називають музей політв’язнів моторошним місцем, але він розкриває цікаві і правдиві факти з історії. І хоча, на перший погляд, експонати можуть здатися “простуватими” – за кожним ховається принаймні одна доля людини із непохитними принципами і цінностями.

4

2

3

Нагору