п`ятниця , 29 березня 2024

Ярмарка професій

Вибір професії – один з найскладніших і відповідальних кроків в житті молодої людини. Одним із етапів професійного орієнтиру є ярмарок професій, завдання якої допомогти – свідомо обрати майбутній фах, навчити орієнтуватися у світі професій, надати інформацію про особливості й переваги актуальних робітничих професій.

08 листопада 2018 року в Українському домі відбулася «Ярмарка професій». Мета профорієнтаційного заходу – сприяти тому, щоб уже сьогодні майбутні випускники грамотно будували свій професійний план.

Учні Тернопільського вищого професійного училища №4 імені М. Паращука взяли активну участь у цьому заході. У фойє Українськомго дому презентували свої пізнавально-інформаційні матеріали відділи центру зайнятості районних рад, селищних громад, провели бесіди з учнями. Допомагали свідомо обрати майбутній фах, навчили орієнтуватися у світі професій, надали інформацію про особливості й переваги актуальних робітничих професій, сприяли тому, щоб уже сьогодні майбутні випускники грамотно будували своє майбутнє.

На другому поверсі приміщення представники Тернопільського центру зайнятості проводили для учнів тренінг про особливості написання резюме та способи пошуку роботи. Мета тренінгу зорієнтувати учнів щодо вибору майбутньої професійної діяльності, активізувати молодь на опанування професій, що мають попит на ринку праці, сформувати позитивне ставлення до робітничих професій, надати інформацію про способи пошуку вакантних місць, написання резюме.

На «Ярмарку професій» завітали посол США в Україні Марі Йованович, міський голова Надал С.В., голова Тернопільської обласної державної адміністрації Барна С.С. та ректори тернопільських університетів. Пані посол мала можливість поспілкуватися з молоддю, відзначила, що молоде покоління –це майбутнє держави, яке виконує в суспільстві важливу функцію зміни поколінь, бере безпосередню участь у перетворенні всіх сфер життєдіяльності соціуму. Тому для кожної молодої людини сьогодні важливо реалізувати потенціал своїх можливостей на роботі.

За словами наших учнів, проведений захід допоміг їм краще зорієнтуватись у власному професійному виборі, розширив їх світогляд.

DSC01933

DSC01932

DSC01931

Нагору