п`ятниця , 19 квітня 2024

Безпека на дорогах заради життя людини

В останні роки на дорогах України виникають десятки тисяч автомобільних
аварій і катастроф, у яких гинуть та отримують травми тисячі людей. Не є
винятком в цьому і наша область. Причини дорожньо-транспортних пригод можуть бути різноманітні. Це насамперед порушення правил дорожнього руху, недостатня підготовка осіб, які керують автомобілем, слабка їх реакція та технічні несправності автомобілів, необережність і самовпевненість пішоходів.
З 13 листопада 2017 року в Тернопільському вищому професійному училищі   №4 імені М. Паращука в рамках десятиліття дій з безпеки дорожнього руху в Україні  з 2011-2020 р.р., проводиться Тиждень безпеки дорожнього руху.
У фойє була організована виставка плакатів на тему: «Безпека на дорогах заради життя людини», проведена зустріч з представниками патрульної поліції  М’ялковською О. М. та Івасів І. В. Вони провели пізнавальну бесіду з учнями груп 15-СТ, 17-ШЛМ, 18-А СР, 18-Б СВ, 5(І)-А СР, 5(І)-Б СР, 6(І) СХМ,
8 (І)-А МШ, 8 (І)-Б МШ на тему: «Безпека на дорозі – безпека життя». Учні брали активну участь в рольових іграх, імітуванні  різних ситуацій на дорозі і проявили  свої знання правил дорожнього руху, переглянули відеофільми про причини виникнення дорожньо-транспортних пригод, аварійних ситуацій.
Протягом тижня у фойє навчального закладу проведено для учнів училища перегляд цікавих відеороликів, присвячених безпеці дорожнього руху, а також, тематичне тестування серед учнів першого курсу та груп професійної підготовки на знання правил дорожнього руху. Усі учасники заходу відзначені подарунками. В читальному залі бібліотеки організована виставка на тему: «Безпека на дорозі стосується кожного».
Кожен із нас хоче бути живим та здоровим, адже здоров’я — найбільша цінність людини, це обов’язкова умова життя кожної людини, основа наших справ, сподівань, надій на майбутнє.
 

DSC01549

DSC01576

DSC01583

DSC01621

Нагору