Відкритий урок із предмета “Матеріалознавство”

12 лютого 2016 року викладач Млинко Леся Йосипівна провела відкритий урок на тему “Пошкодження деревини комахами” з предмета “Матеріалознавство” у групі 16 СХМ за професією “Столяр (виробництво художніх меблів)”.
До активної праці учнів закликали слова талановитого художника Леонардо да Вінчі: “З кожного виявленого явища зроби висновок для практики, щоб твоя наука не залишилась непотрібною”. Учнів, які опановують прекрасну мирну і творчу професію столяра, тема уроку зацікавила. Адже перед ними стояли завдання: отримати знання про можливі пошкодження деревини комахами, навчитись розпізнавати цю проблему і боротися з нею.
Для активізації учнів викладачем вдало використано традиційні і нетрадиційні форми навчання: мозковий штурм, фронтальне опитування, вправи із зразками деревини “Впізнай та охарактеризуй”,міні-вікторина, самостійна робота з підручником, виконання тестових завдань. Розгадування ребусів допомогло закріпити нові терміни.
Учні показали високий рівень знань, вміння працювати з різними джерелами інформації. Про це свідчило виконання випереджувального завдання, результати якого були оформлені у вигляді буклетів. Учні самостійно оцінили свої знання. Для цього були використані заготовлені ними на аркушах паперу «Дерева знань» і кольорові листочки, які відповідали отриманій кількості балів.
На уроці було використано сучасне мультимедійне забезпечення з цікавою презентацією.
105

106

Нагору