Крила соколів – обпалені війною

11 лютого 2016 року, в рамках заходів по вшануванню воїнів – інтернаціоналістів, відбувся урок спомин «Крила соколів – обпалені війною», присвячений 27-ій річниці виведення військ з Афганістану.
Учні оплесками зустріли відважних сивочолих героїв, які зайшли в актовий зал. З хвилюванням слухали розповіді та спомини кавалера ордена «Червоної Зірки» і медалі «За відвагу» Саса Михайла Степановича, воїнів – героїв Бригідира Василя Степановича, Мостового Василя Михайловича, які воювали в Кабулі, провінції Кандагар і Асадабаді. Всі вони відзначені медалями «За відвагу». На сцені, поряд із своїми побратимами, сидів і майстер виробничого навчання нашого училища Назар Володимир Павлович, який також пройшов через горнило війни в Афганістані. Згадуючи все пережите у безглуздій війні, у сивочолого відважного сержанта текли по обличчю сльози. З гірким болем про трагічну війну для тисячі українських сімей говорила вдова загиблого воїна – афганця Проскурякова Людмила Михайлівна.
Присутні мали змогу прослухати пісні «Молитва», «Наш комбат», «Три зорі», які народилися в Афганістані , у виконанні воїна-афганця, засновника гурту «Долг» Лотецького Романа Євгеновича, переглянути кінофільм та познайомитися із експозицією виставки про війну в Афганістані. На уроці виступили учні групи №18 Б СВ, які декламували вірші про подвиги воїнів на війні, вітали квітами присутніх героїв. На завершення уроку, хвилиною мовчання вшанували сміливців-героїв, у яких війна забрала життя.
На згадку про зустріч воїни – інтернаціоналісти від обласної спілки ветеранів Афганістану подарували учнівській молоді училища книги пам’яті «Афганістан. 1979 – 1989».
Урок спомин підготував і провів майстер виробничого навчання групи №18 Б СВ Юзвін Ігор Васильович.
DSCN9879

DSCN9880

DSCN9881

DSCN9882

DSCN9885

DSCN9901

DSCN9906

Кулявий В.С.,заступник директора з НВР

Нагору