вівторок , 7 травня 2024

«Ремесло на плечах не висить, хліба не просить, а хліб дає»

«Ремесло на плечах не висить, хліба не просить, а хліб дає» – саме під таким гаслом у ТВПУ №4 ім. М. Паращука було проведено тиждень будівельних професій «Муляр, маляр, штукатур, плиточник». В рамках предметного тижня, який проходив з 24 по 28 лютого, було проведено ряд заходів, а саме: виставка стіннівок професійної спрямованості, конкурс рефератів та кросвордів, виставка фотографій на тему: «Моя перша робота», виставка зразків сучасних будівельних матеріалів та інструментів та багато інших цікавих заходів. В усіх заходах брали участь учні усіх навчальних груп будівельного напряму, а також майстри виробничого навчання та викладачі спец предметів.Зокрема, у середу 26 лютого у вестибюлі навчального корпусу було проведено майстер-клас на тему «Декоративні штукатурки»,який проводили торгові представники ТОВ «Файдаль Україна» з м.Києва. Учні могли спостерігати за оздобленням стін декоративними штукатукарками. Відповідальним за проведення конкурсу був майстер виробничого навчання – Баран Іван Федорович.
Також, в п’ятницю 28 лютого, майстри виробничого  навчання Гладиш Марія Йосипівна та Коробейник Любов Іванівна показали майстер-клас на тему: «Нанесення мінеральної штукатурки». Учні із захопленням спостерігали за ходом роботи.
Метою проведення тижня будівельних професій було сприяння тому, щоб учні – майбутні будівельники, на практиці змогли побачити деякі будівельні роботи, а також усвідомили, що їх праця необхідна, цікава та актуальна. Адже професія будівельника – це покликання, це нескінченна творчість та пошук, це професія – для блага Людини та забезпечення її майбутнього.

Cокотов Ю.В.

 

Нагору