вівторок , 19 березня 2024

Столяр (виготовлення художніх меблів)

P_17

Столяр (виготовлення художніх меблів) – це спеціаліст, який виготовляє м’які, корпусні та офісні меблі, бере участь в будівництві: виготовлення і монтаж дверей і вікон, меблів, що вбудовується, монтаж перегородок, урізання замків і ручок, облицювання стін дерев’яними панелями, а також виготовлення різноманітних виробів з дерева: бігових лиж, вішалок, карнизів, свічників і всіляких декоративних предметів.
Столяр працює не тільки з деревом, а і з матеріалами, які замінюють дерево, з різним способом кріплення і монтажу продукції, металевими шурупами, скобами, цвяхами, клеями, матеріалами, необхідними для облицювання, обтягування, обробки, дерев’яних виробів (плівками, лаками, фарбами, тканинами).

Історія професії
Мабуть, одним із найдавніших ремесел, котрі опанувала людина, було столярство. Адже саме перші матеріальні речі, котрі оточували людину, були з дерева. Люди, які вміли виготовляти їх були у великій пошані. Час минав, змінювались потреби людини, і відповідно до них сама професія удосконалювалась, ставала більш творчою та багатопрофільною.
Найбільш древніми є зразки меблів, що збереглися ще з часів Давнього Єгипту та Месопотамії, кілька тисяч років.
Сьогодні столяр – робітник, котрий здійснює всі види обробки деревини. Ця професія завжди є однією із актуальних на ринку праці!

Нагору