Велич Тернопільської катедри

З метою поглиблення знань про духовно-культурну спадщину рідного краю 8 жовтня 2024 р. здобувачі освіти групи № 21- АО, разом із майстром виробничого навчання Наталією Пастухевич побували на екскурсії «Велич Тернопільської катедри», яка складалась з двох частин: під землею – у музей-крипту і на вежу – дзвіницю собору.

Розпочалась екскурсія біля унікального макету старовинного Тернополя в бронзі, екскурсовод розповіла про історію храму від початку будівництва до сьогодення. Далі усі попрямували у крипту, що розташована на 5 метровій глибині для ознайомлення з експозицією музею «Сакральний Тернопіль», що присвячена культовим спорудам старого Тернополя до Другої світової війни. У підземеллі екскурсовод розповідала історію сакрального міста, історії людей, які були складовими парафії та деяких знаних тернополян, про яких варто пам’ятати, а саме: Йосипа Сліпого, Володимира Громницького, Михайла Сабриги, Ігора Герети та ін. Згодом піднялись на оглядовий майданчик, до якого вели 88 кам’яних сходинок. На нижньому ярусі вежі оглянули фотографії зруйнованого міста, а на верхньому – усі були зачаровані неймовірним видовищем – Тернопіль з 22 метрової висоти.

Усі учасники екскурсії отримали нові знання та позитивні враження. Дякуємо Архикатедральному собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, Туристично-інформаційному центру та екскурсоводу Ірині за таку цікаву та пізнавальну екскурсію.

0_1 0_2 0_3 0_4 0_5 0_6 0_7 0_8

 

Нагору