«Історія українського війська»

Таку лекцію прослухали здобувачі освіти групи 31-АО у «Гончаренко-центр» 14 жовтня 2024 року. Ярич Володимир, викладач соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету, продемонстрував слухачам ілюстровані зображення воїнів та їх обладунки часів Київської Русі, Великого Литовського князівства, Козацької доби, Січових Стрільців та сучасних захисників України – воїнів ЗСУ. Порекомендував ознайомитись із літературними джерелами та проєктом “Історія Українського війська”, розміщеним на yuotube-каналі.
Володимир Петрович розповів про те, як виглядали, як воювали, чим були озброєні українські воїни від минулого до сучасності.
Наголосив, що історія боротьби за незалежність нашої держави, за самобутність нашого народу і за власну ідентичність відбувається протягом багатьох століть. Згадав про неодноразові битви русинів-українців проти московитів, боротьбу у період радянського поневолення, про великі збодутки в сучасній війні: о. Зміїний, визволення Харківщини, територій Херсонщини, захоплення Курщини та ін.

0_2

0_3

0_4

Нагору