Тиждень будівельних професій у нашому училищі

Професія будівельника дуже цікава, відповідальна, високооплачувана і завжди є затребуваною на ринку праці. Будівельники не тільки зводять нові будинки, а й реконструюють старі, надають їм оригінальності та виразності. Враховуючи реалії нашого сьогодення – відбудови України, професія вимагає цікавих нестандартних рішень, а особливо в цей тяжкий для країни час. Тому з впевненістю можна сказати, що фах будівельника – це професія сьогодення та майбутнього. Якість будівельної продукції – будинків і споруд різного призначення – залежить від багатьох складових, але основними серед них були і залишаються умілі руки будівельників.
З 26 лютого по 1 березня 2024 р. у нашому училищі проходив тиждень будівельних професій: штукатур, лицювальник-плиточник, маляр, столяр (виробництво художніх меблів), організований викладачами та майстрами виробничого навчання будівельних професій.
Основна мета проведення заходів – підвищення мотивації здобувачів освіти до обраних професій, спонукання їх до командної та творчої праці, формування професійних навиків та знань, урізноманітнення форм та методів навчальної діяльності.
26 лютого. Розпочався тиждень з виставки робіт майстер-класів поточного року, фотоплакатів, методичних матеріалів, які готували викладачі і майстри виробничого навчання.
Цього ж дня був проведений тренінг «Фактурне опорядження поверхні», організований майстром виробничого навчання Чеснович Г.А. разом з групою № 2(1)-ШЛМ.
27 лютого. Представник-спеціаліст з «Епіцентру» на запрошення майстрів виробничого навчання Гладиш М.Й. та Фудаль Л.М. продемонстрував майстер-клас «Декоративна штукатурка «Лава» та «Вельвет».
28 лютого. Відбулося обласне засідання методсекції на тему: «Формування моделей сучасного фахівця будівельника з урахуванням вимог роботодавців». Директор училища Грищук І.М. привітав учасників засідання та побажав плідної праці. На засіданні виступали:
– методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Тернопільській області Тремба Г.І. з доповіддю «Забезпечення змісту і якості освіти, що відповідають потребам ринку праці».
- заступник директора з навчально-виробничої роботи ТВПУ-4 ім. М.Паращука Дика О.Л., яка представила реалізацію проєкту «Передові системи тепломодернізації будівель та споруд».
- представник з біржі праці Брич Н.Я. проінформувала про моніторинг зайнятості працівників та попит робітничих професій на ринку праці.
- з доповіддю на тему: «Формування готовності здобувачів освіти до професійного самовдосконалення в умовах будівельної індустрії» виступила викладач професійно-теоретичної підготовки Ковч І.Р.
- майстер виробничого навчання Марченко О.Є. поділилася досвідом роботи, методами та прийомами формування відповідності рівня підготовки кваліфікованого робітника до потреб сучасного виробництва.
Цього ж дня у фойє училища була представлена виставка творчих робіт «Художні меблі», організована майстром виробничого навчання Гештою В.І. разом з групою №32-СР.
29 лютого. Продовження виставки та відеосупровід виготовлення робіт.
1 березня. Викладач професійно-теоретичної підготовки Млинко Л.Й. провела вікторину «Моя професія – будівельник».
Навички, які здобувачі освіти отримали під час проведення тижня, допоможуть дотримуватися порядку виконання технологічних операцій з підготовки поверхонь, декоративного розпису та оформлення стін, а також виготовлення художніх меблів.

1

2

3

4

5

6

Нагору