п`ятниця , 3 травня 2024

Пізнаємо майстерність аргонно-дугового зварювання

21 лютого здобувачі освіти групи 34-Б СЕ разом з майстром виробничого навчання Юзвіним Ігорем Васильовичем вивчали тонкощі аргонно-дугового зварювання. Під час відкритого уроку хлопці мали змогу не лише вивчити теоретичні аспекти такого виду зварювання, але й самотужки спробувати вивчене на практиці.
Відкритий урок Ігор Васильович побудував із 2 важливих блоків: детальний розбір усіх необхідних складових частин для процесу зварювання, а потім – практичне застосування навичок аргонно-дугового зварювання.
«Учням дуже важливо підкріплювати теорію прикладами, практичними процесами зварювання. Адже тільки таким чином ми можемо підготувати фахівців зі зварювання, які затребувані на ринку уже сьогодні», – зазначив майстер виробничого навчання Ігор Васильович Юзвін.
Після детального ознайомлення з основними інструментами та матеріалами учні переглянули практичну відеоінструкцію аргонно-дугового зварювання. Це допомогло здобувачам освіти краще закріпити основні практичні моменти процесу перед тим, як самотужки взятись за зварювальний апарат.
Відкритий урок супроводжувався й творчими цікавинками. Учні мали змогу подивитись на творчі приклади зварювання, наприклад, великий металевий діамант, виготовлений за аргонно-дуговою технологією.
«Мені важливо показати різні аспекти застосування зварювання, адже сфера дизайну інтерʼєру дуже активно розвивається. А метали та зварювальні елементи декору – це вже сучасний тренд. Хочу, щоб уява учнів не обмежувалась лише складними металевими конструкціями зварювання, але й було місце для творчих проявів», – розповідає Ігор Васильович.
Після засвоєння матеріалу настав час практичних навичок. Було чимало охочих спробувати аргонно-дугове зварювання. Учень Ілля Пастернак вміло продемонстрував майстерність аргонно-дугового зварювання, чітко й послідовно реалізував усі необхідні етапи. Результати змусили пишатись не лише майстра, але й усіх присутніх на уроці.
Аби краще запамʼятався вивчений матеріал, Ігор Васильович підібрав прості й доступні приклади усім відомих предметів, які виготовлені завдяки аргонно-дуговому зварюванню. Серед них, наприклад, рама звичайного велосипеда чи фоторамка, ремонт титанового диску для автомобіля. Тобто те, що можемо часто бачити в нашому житті.
Натхненним прикладом аргонно-дугового зварювання став легендарний постамент «Батьківщина-Мати», щит якої недавно замінили на великий металевий тризуб.
«При підготовці матеріалів до відкритого уроку я зрозумів, що український тризуб на легендарному постаменті «Батьківщина-Мати» – це дуже патріотичний приклад для учнів. Особливо у теперішні часи війни. Такі приклади не лише надихають, але й додають усім розуміння, що ми на правильному шляху у нашій справі. І для учнів це додаткова мотивація, що їхня професія актуальна, сучасна і дуже потрібна нашій країні», – зазначив Ігор Васильович.

1

2

3

Нагору