Торгівля людьми. Як уберегтися від небезпеки?

05 грудня 2023 року в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в гуртожитках училища було організовано інфотренінг «Торгівля людьми. Як уберегтися від небезпеки?», який провела представниця і тренерка “ТМЖК Відродження нації” Ольга Горошко.
Мета даного заходу – підвищення рівня поінформованості учасників про глобальну проблему торгівлі людьми та привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від торгівлі людьми, а також вміння виявити ситуації торгівлі людьми для своєчасної протидії.
У ході тренінгу слухачів ознайомили з поняттям «торгівля людьми», видами торгівлі, як розпізнати небезпеку, особливо у військовий час, хто потрапляє у групу ризику, як можна цього уникнути, як поводитися у разі небезпеки та як з’ясувати, що людина потрапила у пастку. Разом з тренеркою пройшли онлайн-гру з пошуку роботи за кордоном.
Після закінчення заходу серед присутніх поширено тематичні буклети з конкретними порадами як уникнути пастки та не стати жертвою злочинців. Залишено контактні дані громадських організацій та установ міста та області, які опікуються та надають практичну допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми, а також телефон безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 527.

0

1

2

3

4

5

6

Нагору