Ми нація, яка пам’ятає свою історію

Птах Фенікс, який символізує тріумф вічного життя, воскресіння, віру, постійність є прикладом нашої України. Адже не одне століття ми відстоюємо свої права перед загарбниками на волю, незалежність, свою ідентичність.
Саме з метою вивчення невідомого та повторення забутого, здобувачі освіти 31-АО групи разом із керівником групи 13 грудня відвідали Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини.
Під час екскурсії учні оглянули експозиції військових одностроїв та зброї різних періодів, а саме: Січових Стрільців, воїнів УПА, учасників Майдану Незалежності та сучасних Захисників України.
Півтора годинна екскурсія пройшла на одному подиху. Емоційна розповідь екскурсовода не залишила нікого із присутніх байдужими, усі були вражені відвагою і мужністю хлопців і дівчат, чоловіків і жінок, які відстоювали і надалі захищають нас від ворога. Одним із таких моментів була виставка картин художниці Світлани Логуш, яка у своїх творах, виконаних на ящиках із боєприпасів, картоні, несе зернину світла, мужності, впевненості у наше майбуття. На одній із її робіт, виконаній на частинці обгорілого рушника, який вона знайшла на згарищі будинку, зображено птаха Фенікса. Адже завдяки силі і волі наших захисників, про яких нам
розповідали, ми залишаємося незламною нацією. Дякуємо вам, Герої! Ви для нас взірець.

1

2

3

Нагору