Війною вже обпалені…

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниця виведення радянських військ з Афганістану. Саме цього дня 1989 року останній солдат покинув випалену пекучим сонцем далеку гірську країну, гідно виконавши військовий обов’язок. І хоч назавжди було закрито сторінку цього героїчного та драматичного літопису, але й через плин часпро ту чужу війну нагадують обеліски на могилах юнаків, яким не судилося повернутися до рідних осель.

На жаль, Україна знову переживає тяжкі часи. Найкращі сини нашої держави стали на захист кордонів своєї Батьківщини. Не залишились осторонь цих подій і воїни-інтернаціоналісти. Проявляючи справжній військовий вишкіл, бойовий досвід та навички вони знову стали на захист миру, але вже своєї Батьківщини. Тому захід, в якому взяли участь військовослужбовці, представники громадськості та міської ради, а також учні групи №34 СЕ Тернопільського вищого професійного училища №4 імені М.Паращука з своїм наставником, воїном-інтернаціоналістом – Назаром Володимиром Павловичем, який 3 роки проходив військову службу в Демократичній Республіці Афганістан і за бойові заслуги був нагороджений медаллю «За відвагу», відбувся 15 лютого 2023 року у тернопільському парку Національного відродження та був приурочений вшануванню воїнів-інтернаціоналістів та військовослужбовців, які відстоюють територіальну цілісність України.

На честь світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя, виконуючи військовий обов’язок, присутні схилили голови та вшанували їх хвилиною мовчання.

Низький уклін вам, воїни! Віри та надії, впевненості та перемоги усім нам!

Слава Україні!

зображення_viber_2023-02-16_10-10-49-236

зображення_viber_2023-02-16_10-11-16-579

зображення_viber_2023-02-16_10-10-03-921

Нагору