Вечір-реквієм “Жнива скорботи” (до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні)

Згадайте нас – бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно.

Багатовікова історія України – це, насамперед, літопис життя і смерті її народу-великомученика, на долю якого припало багато випробувань та страждань.
Голодомор 1932-1933 рр. став жахливим злочином проти українського народу. За страхітливими подіями його занесли до трагічних дат в історії нашої країни.
Кажуть, що час лікує. Але ця рана жива і донині. Вона завжди нагадуватиме про те, як у людей відбирали крупу, зерно, борщ чи кашу і останній окраєць хліба.
З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1 грудня 2021 року у нашому училищі вихователем Шаршонь С.Б. був проведений вечір-реквієм «Жнива скорботи», присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.
У виконанні учнів звучали тематичні композиції, декламувалися прозові і віршовані тексти, переглядалися відеоспогади очевидців голодомору, архівні матеріали того часу.
Також учні мали змогу переглянути книжкову виставку “Страшна правда Голодомору”.
Вихователь Колісник З.В. виконала пісню про голодомор «Свіча».
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх закатованих голодом людей. Присутні у залі спільною молитвою пом’янули всіх невинно убієнних жертв голодоморів в Україні.
Наш найсвятіший обов’язок, вшановуючи пам’ять жертв цієї трагедії, -донести гірку правду про ті страшні події не лише до кожного українця, але і до усього світу. Ніхто не має права це забути. Ми мусимо пам’ятати про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати і не дав розквітнути новим паросткам життя. Дай Боже, аби цей гіркий досвід минулого ніколи не повторився.

А

АА

Б

в

Г

Д

Д1

Д2

я

Нагору