«Світ, що нас оточує, – це світ геометрії»

09 листопада викладач Кекиш Марія Богданівна провела відкритий урок з геометрії на тему: «Паралельне проєктування та його властивості» в групі № 12-СР за професією столяр, реставратор пам’яток дерев’яної архітектури.
Головною метою уроку було навчити учнів застосовувати властивості паралельного проєктування для побудови зображень фігур у просторі.
«Світ, що нас оточує, – це світ геометрії, чистий, істинний, бездоганний в наших очах. Все навколо геометрія», – слова відомого архітектора Ле Корбузьє стали девізом проведення електронної презентації визначних споруд міста Тернополя. Це було мотивацією навчальної діяльності учнів. Для активізації пізнавальної діяльності викладачем вдало використано традиційні і нетрадиційні форми і методи навчання, які дозволили учням глибше осмислити нові знання, розвивати творчі здібності і аналізувати вивчений матеріал.
Для пояснення властивостей паралельного проєктування Марія Богданівна використала створення тіні від фігур на екрані за допомогою ліхтариків мобільних телефонів.
Як творче завдання учні підготували навчальні мініпроєкти про властивості зображення чотирикутників і трикутників на площині. Підсумок уроку було проведено за допомогою геометричного диктанту.
Урок був насичений, цікавий для учнів та присутніх педагогів.

1

2

3

4

Нагору