Завжди з любов’ю до автомобіля на СТО «ТВПУ №4»

У середу, 16 грудня, учні групи 24-Б СЕ мали можливість спробувати себе у ролі фахівців на станції технічного обслуговування. Під час відкритого уроку майстра виробничого навчання та викладача Юзвіна Ігора Васильовича змоделювали роботу СТО, фахово аналізували стан деталей автомобіля та змогли успішно надати професійні рекомендації щодо догляду за автівкою.
Урок пройшов у незвичному форматі. Учні – у ролі фахівців на станції технічного обслуговування, клієнти – з проблемами власних авто, викладач у ролі ментора та порадника. Відтак на годину запрацювала станція технічного обслуговування «ТВПУ №4», аби якомога практичніше підготувати учнів до майбутньої роботи.
«Часто від учнів я чую, що теорія їм непотрібна. Цим уроком я хотів показати на справжній ситуації, як теорія знадобиться при правильній діагностиці стану автомобіля та його проблем», – зазначає майстер виробничого навчання та викладач ТВПУ №4 Ігор Васильович Юзвін.
До хлопців звернувся клієнт з низкою проблем в авто. Учні повинні були проаналізувати проблему, зрозуміти причини та наслідки неполадок тих чи інших деталей. Хлопці активно дискутували між собою, розглядали різні варіанти. Під час уроку допомагав Ігор Васильович, який більше виступав ментором для учнів, підштовхував до правильних ідей, давав свої рекомендації.
«Теорія однозначно важлива навіть при робочих буднях станції технічного обслуговування. Це спосіб по-іншому глянути на ту базу, яку ми викладаємо в училищі. Мені приємно було спостерігати за тим, як дискутували між собою учні. Радий, що попередні знання знадобилися у ході вирішення проблем з авто. Адже до всього треба підходити комплексно», – підсумував Ігор Васильович.
Наприкінці уроку хлопцям вдалося успішно визначити проблеми та, що найважливіше, надати професійні рекомендації щодо поводження та догляду за автомобілем.
«Це більш цікавіше, аніж просто слухати теорію на уроці. Такі ситуації на СТО – це дійсно те, до чого ми повинні бути готові у своїй майбутній роботі. Добре, що такі приклади ми можемо розглянути ще в училищі і потім впевнено із досвідом підходити до своєї справи», – ділиться враженнями від відкритого уроку учень групи Левицький Сергій.
Також учням було запропоновано відеоматеріали та багато схем будови ходової частини автомобіля. Найважливіше те, що проблему в авто таки вдалося вирішити і клієнт залишився задоволений роботою учнів. Тож змодельована станція технічного обслуговування «ТВПУ №4» дала якісний результат.

1

3

22

Нагору