“Ходіть собі на здоров’я!”

020019fc-57b6-779x446

Для того, щоб почуватися щасливою, людині не так уже  багато потрібно: уміння отримувати задоволення від кожного дня, свідомий рух з добрими  думками і відповідальність.

Скандинавська ходьба – дуже лояльний до будь-яких умов, віку та особливостей самопочуття вид рухової активності. Додайте свіже повітря – і от вам плюс 10 додаткових років молодості в скарбничку.

Далеко не останню роль у підвищенні імунітету відіграє рухова активність. Помірні фізичні навантаження сприяють прискоренню кровообігу, що покращує живлення органів імунної системи. Відповідно фізична  активність  є  важливим елементом  здорового  способу  життя.

Скандинавська ходьба – доступний вид фітнесу

Величезний плюс скандинавської ходьби в тому, що Вам не потрібно їздити на тренування до переповненого людом спортзалу. Ви можете ходити у дворі, у найближчому парку, на дачі та бути завжди у формі.

Під час скандинавської ходьби навантаження розподіляється рівномірно по всьому тілу. Завдяки цьому під час заняття задіяно 90% м’язів. При цьому фізичне навантаження та втома помірні.

Під час ходьби з палицями тренуються та зміцнюються м’язи спини та шиї, які у багатьох людей погано розвинені через малорухомий спосіб життя. Це й сприяє зміцненню м’язового корсета хребта та виправленню постави.

Цей вид навантаження, до того ж, підвищує витривалість загалом, заняття ходьбою на свіжому повітрі сприяють зміцненню імунітету та сну. Ви позбудетеся негативної енергії, зменшиться кількість стресових гормонів,  відчуєте себе в гармонії з природою та своїм тілом.

Переваги ходьби з палицями:

- Сприяє схудненню – як не крути, а це заповітне бажання багатьох жінок.
- Поліпшує поставу й настрій, на цілий день заряджає енергією.
- Поліпшує кровообіг, зміцнює серцево-судинну та дихальну системи.
- Покращує імунну систему, адже всі тренування відбуваються на свіжому
повітрі.
- Підвищує витривалість організму.
- Це доволі просто та бюджетно: зі спеціального інвентарю вам потрібно придбати лише палиці для ходьби, а тренуватися можна у ваших звичайних кросівках і спортивному костюмі. Не потрібно також витрачати гроші на тренажерний зал.

unnamed

 Як правильно підготуватись до заняття?

Тренування обов’язково треба починати з розминки, як мінімум 5-7 хвилин. Краще вдягати взуття з гнучкою та рівною підошвою без підйомів. Одяг повинен відповідати погодним умовам. Слід пам’ятати, що ви будете знаходитися на вулиці близько двох годин. Влітку обов’язково вдягати кепку, щоб була прикрита голова, бо ходити доведеться не лише в тіні, а й на відкритому сонці, а також мати закрите взуття, аби під час ходи в черевики не потрапили камінці та не створювали вам дискомфорту під час занять.
У техніці скандинавської ходьби необхідно правильно тримати палицю. При ходьбі не можна розкидати палиці в різні сторони, вони повинні рухатися паралельно одна одній і тілу. Щодо харчування, то бажано поїсти не пізніше ніж за 30-40 хвилин до заняття, а потім – через годину-півтори після ходьби.

123

Разом із тим не забувайте, що спершу слід проконсультуватися з лікарем!

Бажаємо Вам здоров’я , віри  в себе і власні сили.

Нагору