п`ятниця , 29 березня 2024

Міжнародний день ООН

У суботу, 24 жовтня, світове співтовариство відзначає День Організації Об’єднаних Націй.
Саме цього дня у 1945 році набрав чинності Статут ООН, підписаний 26 червня 1945 року в Сан-Франциско. День ООН відзначається з 1948 року.
Як відомо, ООН – універсальна міжнародна організація, діяльність якої спрямована на забезпечення міжнародних безпеки і миру, вона організовує співпрацю і підтримує розвиток приязних відносин між державами.
Фундаментальними принципами організації є суверенна рівність держав, невтручання у їхні внутрішні справи, розв’язування суперечностей мирним шляхом, дотримання державами міжнародних зобов’язань, колективна участь членів організації в операціях ООН.
Україна була однією з перших серед 51 держав, що підписали Статут ООН, і відтоді ми неухильно дотримуємося цілей і принципів Статуту, робимо значний внесок у підтримання міжнародного миру та безпеки, роззброєння, економічний і соціальний розвиток, захист прав людини, а також зміцнення міжнародного права.
Організація Об’єднаних Націй живе в серці і свідомості кожного громадянина як організація, здатна покласти край насильству і укоренити терпимість, сприяти розвитку і забезпечити рівність, захистити права людини і зменшити масштаби бідності.

Святкування Дня Організації Об’єднаних Націй є ствердженням нашої віри в ці сподівання людства.

1

2

Нагору