п`ятниця , 19 квітня 2024

День Конституції України

28 червня – знаковий день для українців, бо саме цього дня, 24 роки тому, ми отримали основоположний документ найвищої юридичної сили: у ніч з 27 на 28 червня 1996 року депутати Верховної Ради від імені Українського народу ухвалили головний документ нашої держави – Конституцію України.
У той історичний момент серця українців сповнила гордість за країну і віра в її майбутнє, адже Україна отримала довгоочікуваний Основний Закон, що окреслює основні права і свободи, обов’язки людини, визначає найважливіші суспільні відносини, територіальний устрій держави, порядок організації та функціонування органів державної влади.
Проте Основний Закон лише визначає шлях, яким треба йти. Решта залежить від нас, від нашої консолідації, злагодженості дій. Тому, вкрай важливо, щоб Основний Закон, його постулати були для кожного українця не лише правовою декларацією з найвищою юридичною силою, а й нормою повсякденного життя.
У цей знаменний день зичимо усім злагоди і миру, невичерпної енергії та творчої наснаги для подальшої плідної праці на благо українського суспільства! Натхнення будувати і захищати Україну як суверенну і незалежну, демократичну, соціальну, правову державу!

IMG-02ba26bd004f9c1074156964c194e312-V

Нагору