п`ятниця , 19 квітня 2024

Тарас Шевченко – натхненник у ХХІ столітті

… в сім’ї великій у цвіту садів прекрасних
буде жити він навіки
як безсмертний наш сучасник.
М. Рильський

10 березня у ТВПУ № 4 ім. М. Паращука з метою поглиблення знань учнів та вияву поваги до Кобзаревого слова викладачами української мови та літератури Скочинською Г.І. та Сокол В.Ф. були проведені літературні читання «Тарас Шевченко – натхненник у ХХІ столітті» з нагоди вшанування пам’яті національного генія, народного поета України.

Минуло 206 років від дня народження Т.Г.Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами. Поезії Кобзаря декламували учні 13-ШЛМ, 21-АО, 24-СЕ груп, акцентуючи увагу на тому, що «Він – не минуле, а наш сучасник. Його слова – то правда сьогодення. Його творчість – геній для всього світу, і наше завдання – прочитати її по-новому. Тарас Шевченко, зрештою, це круто, це модно. Ми і Шевченко – це відродження нашого коріння і побудова нашого майбутнього…»

Образ Тараса Шевченка під час Революції Гідності, АТО, ООС став символом спротиву українського народу. Змінюються часи, але незмінним, невичерпним, і, по суті, не до кінця прочитаним залишається сам Т. Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь, допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!

Ми впевнені що захід, який відбувся в нашому училищі, допоможе молодому поколінню зрозуміти й усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української свідомості, культури, мови, нашої державності. І ще раз переконатися, що
Поезія Шевченка – це вогник,
схожий на полум’я свічки,
що запалює душу людини.

P2070016

P2070030

P2070033

P2070039

Нагору