«Пізнавально, дружно, весело!»

Традиційно, у ТВПУ № 4 ім. М. Паращука пройшов Тиждень предметів природничо-математичного циклу.
Цього року він пройшов під гаслом: «Пізнавально, дружно, весело!». Тиждень об’єднав знавців математики, фізики, хімії, біології, астрономії, тому передбачалось, що заходи будуть цікавими та захоплюючими.
Викладачі природничо-математичного циклу завчасно готувалися до його проведення. Розроблялися плани проведення, визначалися види робіт та позакласних заходів, відповідальні учні. Цьогоріч кожен викладач обирав собі тему, яку намагався розкрити в системі як класних, так і позакласних заходів.

1 день – Астрономія
Викладач фізики та астрономії Мельник Ганна Адамівна разом з учнями І-ІІ курсів провела виставку астрономічних приладів, презентацій, світлин та учнівських рефератів. Було представлено презентацію матеріалів про утворення і характеристики небесних об’єктів Сонячної системи. Усі бажаючі мали можливість спробувати розгадати кросворди, ребуси та загадки, що були поміщені в космічній коробці «Увага! Невагомість». На перервах учні мали можливість переглядати відеофільм « Зірка, що відбулася».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 день – Математика
Викладач математики Плисюк Олександра Іллівна свої заходи проводила під єдиною темою «Математика – цариця наук».
День розпочався розгадуванням кросвордів, які були розміщені у кожному кабінеті навчального закладу. Учні мали можливість взяти участь в інтерактивній грі «Перший мільйон. Українські математики». Демонструвалися підготовлені учнями презентації з теми «Відомі математики з України».
Учні групи № 13 проводили математичні фокуси. День закінчився математичним КВК на тему: «Моя любов – Україна». У заході взяли участь дві команди «Допитливі українці» (учні 21 групи) та «Кмітливі козаки» (учні групи № 37).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 день – Хімія
День цікавої хімії підготували і провели учасники предметного гуртка «Хімія і екологія» під керівництвом викладача хімії Нижник Галини Петрівни.
За основу при проведенні Дня цікавої хімії взято відомі слова академіка М.Семенова про те, що в наші дні не може бути спеціаліста, який зумів би обійтися без знання хімії.
Цікаві досліди, вікторини, хімічні загадки, дива власними руками, виставка плакатів, колекцій та різні заморочки приємно здивували учнів, хороший настрій довго не покидав їх.
Активні учасники заходу були нагороджені пам’ятними подарунками та солодощами.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 день – Біологія
Викладач біології та хімії Засадко Тетяна Ярославівна обрала собі тему «ХХІ століття – століття біології». Було проведено усний журнал «Збережемо природу для мене, для тебе, для всього народу». В ігровій формі учні дізналися про успіхи в біології, розгадували кросворди, випускали екологічні бюлетені; демонструвалися відеофільми, проводилися вікторини.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 день – Фізика
«Наука не має батьківщини, але не буває вченого без батьківщини, і те значення, яке його праці можуть мати у світі, він повинен відносити до своєї батьківщини» – слова Луї Пастера стали епіграфом для проведення конкурсу творчих робіт з фізики серед учнів 1-2 курсів. Найактивніші учасники: Ханас Ігор та Бойко Віталій з 12 групи, а також Пашкевич Віталій та Дудка Андрій з 22 групи у своїх роботах висвітлили імена сучасних українських фізиків, які зробили вагомий внесок у науку. Слід окремо відзначити творчу практичну роботу учня 38-Б групи Сови Петра, який виготовив діючу схему змінного струму, макет внутрішньої будови генератора постійного струму Дубика Любомира з 38-А групи. У рамках предметного тижня було проведено зустріч учнів групи 25-СВ групи з доцентом фізичних наук технічного університету ім. І. Пулюя Рокіцьким О.М.

IMG_20200306_085353

IMG_20200306_084632

IMG_20200306_093835

IMG_20200306_094417

Підводячи підсумки тижня можна з впевненістю високо оцінити рівень знань та бажання розвиватися, досягати нових вершин не тільки на рівні програмового матеріалу, а й у спектрі додаткової інформації.

Нагору