Разом для найкращого Інтернету

Інтернет надає молоді неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості. Проте, оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. У зв’язку із цим виникає проблема забезпечення безпеки учнів.
11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». І в нашому навчальному закладі проведено низку цікавих заходів.
Метою проведення заходів було ознайомлення учнів з відомостями про ризики роботи у мережі Інтернет, безпечного та поважного онлайнового спілкування, залучення до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх.
У рамках заходу викладачами інформатики було продемонстровано відеофільми на теми: «10 правил цифрової безпеки» та «Безпечний Інтернет для учнів».
Костюк Оксана Володимирівна ознайомила учнів з тим, як убезпечити себе при користуванні мережею Wi-Fi, як встановити захищений протокол HTTPS для браузера. Наголосила на необхідності постійного оновлення програмного забезпечення, встановлення та використання антивірусних програм. Було також проінформовано учнів про те, як уникнути спроби зловмисників отримати дані через поштову скриньку, перевірити оригінальність посилання за допомогою сайту www.virustotal.com.
Оксана Володимирівна акцентувала увагу на необхідності створення складних паролів та розповіла про загрози, які можуть виникнути, якщо ми зберігаємо паролі у браузері.
Козак Валентина Ремерівна ознайомила учнів з сайтами, на яких можна отримати інформацію, яким чином захистити себе, своїх близьких, рідних, друзів та свій комп’ютер від небажаних дій шахраїв, від спаму, від комп’ютерних вірусів.
Учні також дізнались про те, які психологічні та фізичні наслідки має безконтрольне користування інтернетом, гаджетами, про це їм розповіла практичний психолог Кравець Олена Володимирівна. Вона провела з учнями тренінги з метою дотримання правил безпечної поведінки у соціальних мережах.
День безпечного Інтернету відзначають щороку. Мільйони людей об’єднуються, щоб підвищити освіченість з питань безпеки онлайн та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі. День безпечного Інтернету націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де кожний та кожна можуть використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

87015732_564420184146334_2496707116715212800_n

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору