«Хто володіє інформацією, той володіє світом!»

З 17 по 20 лютого 2020 року проходив предметний тиждень методичної комісії викладачів інформатики, економіки, комп`ютерних технологій та майстрів виробничого навчання груп адміністраторів, операторів з обробки інформації та програмного забезпечення.

17 лютого викладач економічних дисциплін та технологій Шабардіна Ірина Миколаївна разом з учнями І-ІІІ курсів провела виставку виробів, виготовлених на уроках технологій. Було представлено вироби, створені у різних техніках: мозаїка, матчворк (вироби із сірників), стрінг-арт (ізонитка), квілінг та інші. Усі роботи виготовлено із максимально доступних матеріалів. Так, панно у техніці мозаїки – із залишків будівельних матеріалів: битої плитки, шматків гіпсокартону; у техніці стрінг-арт – із цвяхів, залишків деревини чи тирсоплити, обрізків ниток тощо. Це дає можливість учням проявити свою креативність, винахідливість. Учень ІІІ курсу Бондаренко Мар’ян провів майстер-клас у техніці мачворк. Усі бажаючі мали можливість спробувати виготовляти вироби із сірників, що викликало одночасно зацікавлення і здивування, як з непримітної, здавалось би, побутової речі можна створити таку красу.

Шабард_2

Шабард_1

18 лютого викладач Костюк Оксана Володимирівна разом з студентами – практикантами IV курсу ТНПУ ім. В.Гнатюка провела вікторину з інформатики «Наймудріший». У заході взяли участь чотири команди:
1) «Стамеска Стрий» – 12 СТ група (Павлів В., Ресляр І., Джима С., Сінкевич Т.)
2) «Орли» – 14-Б СЕ група (Левицький С., Біленький І., Микитюк В., Кулик І.)
3) «Зварники» – 14-А СЕ група (Крулевський В., Швед А., Федюк Ю., Чопик В.)
4) «Мудрі слюсарі» – 15-СВ група (Стойко Ю., Третьяков В., Чипіжук В., Харковський Н.)
Перемогу здобула команда «Стамеска Стрий». Щиро вітаємо учнів 12-СТ групи. Усі учасники за участь у вікторині отримали призи та грамоти.

Костюк_1

Костюк_2

19 лютого викладач Козак Валентина Ремерівна провела серед учнів першого і другого курсів конкурс із розгадування ребусів та кросвордів. До підготовки цього заходу активно долучились студенти педагогічного університету. Учні-ерудити були відзначені високими балами з інформатики.

Козак_1

Козак_2

20 лютого учні групи 21-АО під керівництвом майстра виробничого навчання Оксани Петрівни Ільби провели інформаційно-просвітницьку годину на тему: «Внесок українських вчених у розвиток обчислювальної техніки».
Учні проінформували про здобутки українських вчених, їх внесок у розвиток комп’ютерних технологій (Лебедєва С.О., Глушкова В.М., Єршова А.П., Сергієнка І.В., Михалевича В.С., Ющенка К.Л.), розповіли про призначення розроблених ЕОМ та їх програмне забезпечення. Запропонували ознайомитись з біографією та науковими розробками цих та багатьох інших відомих українців при перегляді відеопрезентації під час перерв у вестибюлі училища.

Iльба

Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення предметного тижня. Особлива подяка студентам IV курсу ТНПУ ім. В.Гнатюка Байді І.П., Дармограй М.В., Савенко Т.В., Шейчуку Ю.А. Натхнення вам та творчості, сил, наснаги й успіхів у житті!

Нагору