Зустріч із волонтеркою

Українські волонтери за останні кілька років направду зробили для країни дуже багато. Сьогодні вони продовжують допомагати армії, рятувати дитячі життя, допомагати безхатченкам та пропагувати здоровий спосіб життя. Волонтерство – це не просто захоплення. Це місія. І стати частиною цієї місії сьогодні може кожен.

10 грудня 2019 року учні нашого училища мали нагоду зустрітися з громадською активісткою, волонтеркою і засновницею ініціативної волонтерської групи «Живи» Лілією Домарацькою.
У ході зустрічі Лілія розповіла учням про волонтерські рухи нашого міста, про ефективне вирішення соціальних проблем за їхньою допомогою, сфери волонтерства і волонтерські організації.
Більш детально вона розповіла про волонтерську групу «Живи», яка створена для надання допомоги та підтримки онкохворим діткам та їх родинам, забезпечує їх необхідними медикаментам та лікарняним обладнанням.
«Рак – не вирок! Переважна більшість цих дітей після лікування повністю одужують і продовжують повноцінно жити. Але досить часто в боротьбі з хворобою їм потрібна допомога небайдужих людей. Діти не можуть увесь час лікуватися. Вони лежать у відділеннях місяцями, обмежені лікарняним режимом та крапельницями. Але їм необхідно розвиватись, відволікатись та займатись чимось цікавим. Волонтери приходять в лікарню, щоб проводити творчі заняття, вчити іноземним мовам. Влаштовують для дітей вистави та конкурси, співають пісні та читають книжки», – зазначила волонтерка.
На завершення Лілія закликала, щоб ніхто з присутніх у залі не був байдужий до чужого горя і в міру своїх можливостей долучався до волонтерських команд.

IMG-d26adf2bb9cc64ee5f386e23b432d78a-V

IMG-0ceeaf338667345f6369b6617ac5599e-V

IMG-33d6a0da37f1d6dee3608a121925328a-V

Нагору