Знання іноземних мов – це ключ до успіху

26 листопада викладач іноземної мови Краєвська Тетяна Георгіївна у 14–Б СЕ групі провела відкритий урок на тему «Hobby. Freizeit».

Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, спілкування іноземними мовами та обробка величезних обсягів інформації набуває все більшого значення. Інтерес до вивчення мов традиційно великий, бо перефразовуючи відомий вислів, можна сміливо сказати, що той, хто володіє мовами, володіє світом.

Загалом людина, яка володіє мовами, – різнобічно розвинута особистість, володіє кращими здібностями до вивчення нового, вільніша та більш впевнена у спілкуванні з людьми.

Стара приказка говорить: «Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина». Адже кожна мова – це ключ, який відкриває двері до чогось нового.

Але для того, щоб побороти свій, так званий мовний «бар’єр», необхідно вміти застосовувати отримані знання на практиці, весь час тренуватися в усному мовленні, комунікувати.

На уроці комунікативні вправи учні виконували починаючи з повідомлення теми та завдань уроку і закінчуючи підсумком уроку.

Урок розпочався цікаво та нестандартно, викладач запропонувала групі прослухати уривок з пісні, за допомогою якого учні самі озвучили тему уроку. Подальша робота на уроці учнів та викладача була тісно взаємопов’язана, запропоновані завдання були вдало підібрані, група активно та з цікавістю виконувала поставленні завдання:

  • учні назвали види дозвіль, які вони виконують у вільний час;
  • складали речення, використовуючи нові лексичні одиниці;
  • вивчали нові слова у віршованій формі;
  • тренувалися у написанні слів;
  • ряд завдань було спрямовано на використання нової лексики в усному мовленні.

Для закріплення знань викладач використала кросворд, який учні з легкістю розв’язали, застосувавши отримані на уроці знання. Після перегляду відео учні самі спробували відповісти на поставленні їм запитання, викладач застосувала метод «Мікрофон».

На уроці були присутні: заступник директора з навчальної роботи Андрусишин Г.Т., заступник директора з виховної роботи Білик І.З., методисти училища, викладачі, майстри виробничого навчання, які відзначили високий методичний рівень проведення уроку.

 

1

3

4

2

Нагору