вівторок , 23 квітня 2024

Відкритий урок виробничого навчання

28 листопада майстром виробничого навчання Скочинським Василем Дмитровичем був проведений відкритий урок виробничого навчання на тему: «Застосування слюсарних інструментів для заклепкових з’єднань» у групі І (І)–А СЕ за професією слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, електрогазозварник.

Для зацікавлення учнів було проведено екскурс в історію розвитку клепання як ефективного з’єднання металевих елементів: при виготовленні посуду, кольчуг для воїнів, Ейфелевої вежі у Парижі, тощо.

Майстер ознайомив учнів із видами  інструментів для виконання клепкових з’єднань, а також вказав на переваги та недоліки кожного виду. Звернув увагу на міжпредметні зв’язки зі предметами: «Метеріалознавство» («Метали», «Властивості металів»), «Слюсарна справа» («Клепання») та «Охорона праці».

За типом урок був комбінованим. Для перевірки знань, умінь і навичок учнів майстер використав кросворд, тестові завдання з елементами самоперевірки, інтерактивну вправу “Встанови  відповідність”.

При поясненні нового матеріалу було застосовано мультимедійний проектор, роздавальний матеріал, опорні таблиці, інструкційні картки, набори інструментів, вертикально-свердлильний верстат, сталеві пластини, різні види заклепок,  свердла, обтискачі, плоскі напилки, автомобільні гальмівні колодки з накладками.

Василь Дмитрович обґрунтував необхідність вивчення даної теми, адже безпека руху та способи її забезпечення – одне з основних завдань, яке формує компетентність слюсарів, їхню конкурентоспроможність на ринку праці.

 

20191128_143208

20191128_143304

20191128_143339

20191128_143138

Нагору