вівторок , 23 липня 2024

«Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»

В рамках Європейського дня протидії торгівлі людьми працівники Тернопільської обласної бібліотеки для дітей провели для учнів нашого училища бесіду-застереження «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція».

Мета даного заходу – підвищення рівня поінформованості учасників про глобальну проблему торгівлі людьми та привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від торгівлі людьми, а також вміння виявити ситуації торгівлі людьми для своєчасної протидії.

Для спілкування з молоддю було запрошено Дениса Луковицького – представника громадської організації «Інформаційно-правовий центр «Права людини».

Під час заходу учням розповіли, що торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у XXI ст. для жодної країни світу, включаючи Україну.

Учнів було поінформовано про сучасні прояви, причини, форми та ознаки торгівлі людьми, а також надано практичні рекомендації щодо того, як вберегти себе та своїх рідних від цього ганебного явища. Найбільше уваги було приділено питанню закордонних мандрівок, адже, як правило, саме недосвідчені туристи та юні шукачі пригод стають легкою здобиччю для «чорних торгівців».

Після закінчення бесіди серед присутніх поширено тематичні буклети з конкретними порадами як уникнути пастки та не стати жертвою злочинців. Залишено контактні дані громадських організацій та установ міста та області, які опікуються та надають практичну допомогу особам, які постраждали  від торгівлі людьми, а також телефони безкоштовних гарячих ліній з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501 та 527.

1

2

3

Нагору