п`ятниця , 19 квітня 2024

МІСЯЧНИК ПРАВОВОГО ВИХОВАННЯ ТА ПРАВОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

З 01.04.2019 по 26.04.2019 р. у нашому училищі відбувся місячник правових знань та правової інформації під гаслом «Права ми знаємо, обов’язки виконуємо».

Мета проведення місячника – набуття юними громадянами знань та практичних навичок про свої права, свободи та обов’язки, а основне завдання – надати цим знанням і умінням практичної спрямованості, побачити їх відбиток у позитивних проявах правомірної поведінки учнів.

У цей період керівниками груп, вихователями були проведені години спілкування, інформаційно-просвітницькі години, бесіди на теми: «Немає прав без обов’язків», «Твоє здоров’я в твоїх руках», «Сьогодні здоровим бути модно», «Я маю право…», «Знаємо та реалізуємо свої права», «Там, де права, там і відповідальність», «Життя за законами моралі» та ін.

Адміністрацією училища організовано цікаві зустрічі на правову тематику з представниками місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області та християнського навчального центру «Успіх».

Такі зустрічі дають можливість формувати і розвивати міцні переконання та потребу поводити себе згідно з моральними нормами, які склалися у суспільстві, громадянську та соціальну відповідальність, непримиренність до аморальних вчинків, формувати цілісну моральну особистість.

Керівником клубу «Юний правознавець» проведено відкрите заняття на тему «Конвенція ООН про права дитини», а також організовано виставку учнівських рефератів.

Практичний психолог училища Кравець О.В. провела заняття з елементами тренінгу «Профілактика правопорушень серед неповнолітніх» і анкетування учнів І-го курсу для виявлення рівня обізнаності щодо своїх прав та обов’язків.

Консультації учням і батькам з «Основ конституційного права України» протягом місячника надавала юрисконсульт Андреєва К.О.
У читальному залі бібліотеки оформлено викладку книжок «Молодь і закон». Учні мали змогу познайомились з європейським досвідом дотримання прав людини: як бути толерантним і як поважати права кожної людини.

Правовиховна робота не обмежується рамками місячника правових знань, це цілеспрямована системна робота всього педагогічного колективу нашого училища, яка проводиться щоденно і є невід’ємною складовою навчально-виховного процесу.

20190416_080226

20190424_080659

20190426_090132

20190426_090156

20190426_091659

Нагору