п`ятниця , 19 квітня 2024

«Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…»

У четвер, 25 квітня 2019 року в училищі відбувся мітинг-реквієм, приурочений річниці Чорнобильської трагедії «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…».

Цей захід проведено з метою вшанування ліквідаторів аварії на атомній електростанції, розширення знань молоді про Чорнобильську трагедію, виховання почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок історії України.
«Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль. Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини» – такими словами розпочала мітинг викладач фізики Мельник Г.А., яка і є ініціатором проведення цього заходу.

Ведучі реквієму змістовно і емоційно розповідали про вибух, який спричинив катастрофу глобальних масштабів, про те, до яких страшних наслідків для усього живого це призвело.

Інформація доповнювалась художніми поезіями на чорнобильську тематику у виконанні учнів групи №38- Б СВ, лунали записи пісень «Чорнобиль», «Хвилина мовчання. Чорнобиль», «Молитва», «На Чорнобиль журавлі летіли…».

Запрошена на реквієм засновниця Тернопільської міської громадської організації «Спілка Чорнобильців», музею пам’яті ліквідаторів аварії на ЧАЕС «Відлуння Чорнобиля» Поліщук Людмила Василівна розповіла учням про ті трагічні події, свідком яких вона була сама, а також висловила слова подяки всім, хто пам’ятає та шанує пам’ять про тих, хто захистив нас від масштабної біди 20 століття.

Усі присутні вшанували пам’ять загиблих та постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання.

Чорнобильська катастрофа назавжди залишиться у пам’яті людей як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди.

Нехай у цей день тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в душах кожного з нас співчуттям і милосердям.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору