Як подолати стрес?

У сучасному світі темп життя пришвидшився як ніколи. Щоб вважатися конкурентоздатним робітником, ти повинен завжди бути сконцентрованим, працездатним та ефективним. В часи науково-технічного прогресу переважна більшість людей знаходяться під впливом стресу. Стрес вкрай погано вливає не тільки на психологічний стан, але і завдає шкоди всьому організму, знижує продуктивність праці. Стрес називають хворобою 21 століття.

28 лютого 2019 року викладачем-методистом Горішною Л.В та психологом Кравець О.В. проведено бінарний урок-тренінг на тему: «Як подолати стрес?»

Мета уроку – формування вмінь і навичок у подоланні стресу; розвиток комунікативних навичок, пізнавального інтересу, критичного мислення; виховання основ самостійності та відповідальності за прийнятті управлінські рішення.

Учні групи 11-АО, майбутні адміністратори, в дружньому колі з викладачем, психологом та заступником директора з виховної роботи Білик І.З. ознайомилися з сучасними способами психотехнології управління, виконували вправи з ауторегуляції дихання, аутогенного тренування, процедури релаксації та візуалізації, моделювали ситуації з урахуванням технологій захисту. Під час тренінгу учні набули навичок та вмінь зі зміни погляду на проблему (нової інтерпретації проблеми), зміни ставлення до неї, приймання проблеми (соціального порівняння, почуття гумору) і зменшення фізичного ефекту (допомога іншим, віра в Бога).

Отже, зі стресом можна боротись, інколи він може бути навіть корисним. Адже стресові ситуації змушують нас виробляти у собі терпіння, стриманість, мужність, волю, удосконалюватись.

Все що нас не вбиває, робить нас сильнішими.

20190228_132304

20190228_132518

20190228_134700

20190228_131820

Нагору